Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Normální je zbraň nemít. Na "použití násilí" máme policii po patřičném vyškolení. Tzv. monol na nasazení síly je záležitostí státu a jeho výkonného orgánu policie.

To má dobré důvody.

Atˇ si každý, kdo má potřebu držet střelnou zbraň, toto patřičně odůvodní. Generelně má ten, kdo střelnou zbraň opatří, větší agresivní potenciál než někdo kdo ji nemá. I člověk, pořizující si tuto k obraně může s dostatečnou pravděpodobností zaútočit jako první, protože si obranu pouze domýšlí, vidí ve všem a ve všech nepřátele. Kdo chce střílet, atˇ jde do střeleckého kroužku.

Tímhle směrem je třeba přemýšlet aby se předcházelo násilí, ne vyzbrojit celou republiku.

1 1
možnosti

No, na rovinu, filmy a hry se střílečkami s tím nemají co dělat. To je podobná úvaha, jako že za vítr nad pevninou mohou vlny na moři.

0 0
možnosti
Foto

P22e56t10r 58K14o36u35ř74i16l

23. 12. 2023 17:07

Násilí v TV je normální ukazovat od rána do večera, ale když se muž se ženou milují, to ne, to až od určité hodiny...

0 0
možnosti

Napsal jste to velice přesně!

Ano, společnost, která akceptuje násilí, což každý rozumný člověk musí vidět, bude takových jedinců produkovat čím dál více. Pak nepomůže ani sebelepší ochrana (nejen) budov, ani žádná další opatření, protože se totiž neřeší PŘÍČINA, ale pouze následky.

2 0
možnosti

Jak předejít? Kolik máme v republice řidičů tramvají, trolejbusů a autobusů? Všichni musí dělat každý rok psychotesty. Kdo je neudělá, tak skončí. Držitelů zbrojních průkazů je daleko méně. Ti by měli dělat psychotesty daleko častěji. Nedělají je vůbec. Koho potřebujeme více? Držitele zbrojních průkazů nebo řidiče a řidičky hromadné dopravy? Nad tím by se měli politikové zamyslet.

3 0
možnosti

V současné době velmi utopistický článek. V této společnosti, ke které jsme se dopracovali se sousedé neznají, lidé se starají pouze o sebe, práci, mamon. Současný systém produkuje sobce, kteří sedí doma u "kompů" a vydělávají peníze na tom, že ukazují jak chodí čůrat. Zakazujeme reklamu na "rumovou kofolu" a prodáváme jednotlivcům zbraně, kterýma mohou pozabíjet desítky či stovky lidí.....zpátky na stromy a znovu.

2 0
možnosti

Tak to jsme to tedy dopracovali, když slušnost, ohleduplnost a nenásilí považujeme za utopii.

0 0
možnosti

Ona je to spíše mediální nemoc, masový vrah se snaží zapsat do historie a vidí v médiích vzorového útočníka, kterému se snaží vyrovnat. Už ve starém Řecku měli Hérostrata, který zapálil světoznámou památku ve svém rodném městě, protože to byla nejkratší cesta ke slávě. Snažili se jeho jméno jako trest utajit, ale přetrvalo. Lepší jsou aktivní opatření, kdy je místo chráněno ozbrojenou stráží, která útočníka odradí. Jde o prvních pár minut útoku, než dorazí ozbrojené složky státu.

0 0
možnosti

Počítačové hry a i filmy? Obojí je často násilné mnoho desítek let déle, než tyto masové vraždy přišly do "módy".

2 0
možnosti
Foto

Hlavně kvůli tomu nedělat všeobecně platná opatření.

11 0
možnosti
Foto

Po každé takové tragické a hnusné události se vyrojí plno představ, nápadů a myšlenek, co by se mělo nebo nemělo a možná se dopracujete i k tomu, že mnohá opatření jsou teoreticky připravena, jen se prakticky nedodržují.

Stoprocentní bezpečí neexistuje!!! Z toho vycházejme a nečekejme nemožné.

Pravdou je, že v naší společnosti je potenciální zlo již založeno, formou nevraživosti až nenávisti mezi jednotlivci, skupinami, podpůrci a odpůrci čehokoliv. Denně se s tím můžete setkat, markantně se to projevuje v chování např. řidičů, ale i při chůzi, pobytu kdekoliv se to může projevit a není daleko vyústění ve fyzický konflikt.

Jenže ryba smrdí od hlavy a dokud se představitelé státu nebudou prezentovat chováním a činy nedělícími společnost a nebudou dávat "příklad" občanům, bude latentní tragédie všude přítomná.

Pozůstalým náleží účast a raněným naděje na brzké uzdravení. A nám všem jasné memento: všímejme si okolí, registrujme klíčící riziko a nakládejme s tím správným způsobem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz