Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JH

Svedeme to na naše plyny;-D

1 0
možnosti
MR

Co třeba Afrika ?

Před oblíbeným strašákem "změny klimatu", zde byl věk ozonové vrstvy, El Nino, pak věk rozšiřování pouští... .

Evropa vlastně "sedí" na obrovské rozloze pouští severní Afriky, Sahara. Nedaleko pak je i Arabská poušť.

Pak tu je pohyb mezi obratníkem Kozoroha a Raka.

Právě když Slunce směřuje k obratníku Raka, tak Sahara přijímá nejvíce slunečních paprsků a k tomu se zde pak obrací zpět k rovníků, k podzimní rovnodennosti.

Proto v Evropě, a nejen zde dochází k vpádům horkého Saharského vzduchu, a navíc se i mění rovníková cirkulace a posun srážkových pásem, či jeho oslabení ...

Problém zde je i v určitém dogmatu, jež vedl k vytvoření sociální rovnostářské společnosti, jež se dělí na dvě části, na jednoduchou a individuální. Pak tu je i sázka na mladé generace, ale ty nemají zkušenosti a jednak vyrostly v uměle řízeném prostředí.

Společnost nemá duši, zdravé osvícené osobnosti, tu nahradily media a určití politici a je zde cítí byznys, kde se společnost vlastně udržuje v neustálém strachu, nejvíce prodávají katastrofické titulky.

Pak tu je ještě jeden fenomén a ten je dobře viděn v kontinuálním časové vývoji a vnímání.

Naše společnost je tím to vlastně upozorňována kde vlastně žije, kde dogma, jaké si matky planety padá, to že je velmi dynamická a drsná. Společnost má tedy být připravená a nevyčerpávat své zdroje, hned na prvním přírodním projevu, zde třeba Covid, ale pracovat vlastně s budoucností a vytvářet zdroje na ní.

0 0
možnosti

"Pokud jsou naše mezilidské vztahy založeny na vykořisťování a nenávisti, negativně tím působíme na všechny úrovně přírody pod námi. To se pak projeví extrémními klimatickými a geologickými změnami, které následně způsobují vedra, hurikány, zemětřesení atd."

Zdroj: https://bohmvladimir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789891

Odpovím vám stejně, jako pod jiným, podobně laděným blogem:

Když se všichni budeme milovat, Rusko stáhne vojska z Ukrajiny, skončí válka v Jemenu a Izrael se smíří s Palestinou, ustanou všechny výbuchy sopek, povodně, sucha, hurikány a tajfuny? Tomu sám nevěříte.:-)

4 0
možnosti

Chápu a rozumím tomuhle zamyšlení. Ale stojí na pravdivých tvrzeních? Způsobuje současnou klimatickou změnu opravdu člověk? Jak je to s postavením člověka v přírodě? Je její součástí nebo nějak či něčím stojí nad ostatní přírodou? A je schopnost myšlení u člověka darem nebo prokletím?

Čím to, že žádní dva lidé ne světě se nikdy neshodnou na všem. Mi z toho vychází, že člověk je jediný živočišný druh na světě, jenž je schopen zničit sám sebe. A to mnoha způsoby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz