Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Západ je neschopen vidět (a někteří nechtějí vidět), že to byla a JE pro tamější muslimy a jejich spojence náboženská válka proti křižáckému Západu. Prostě tyhle dvě kultury si nerozumějí, nejsou moc kompatibilní. Nicméně v něčem se dohodnout mohou: vy vypadněte z naší země a my nebudeme chodit do vaší.

0 1
možnosti
Foto

Trochu jinak: vy vypadněte z naší země, a my si půjdeme, kam budeme chtít. ;-(

1 0
možnosti
TB

ve svém rozboru probíráte jenom USA. Proč jste nerozebral také Sovětský svaz?

Ostatně Korea byla akce RB a Irák také, takže nejde jenom , že byl USA samostatně. Dokonce i ten Vietnam byl pakt, tuším, SEATO

4 0
možnosti
JL

Americká civilizace je taková trošku pubertální - místo aby přemýšleli, zaútočí. Nápadné to bylo hlavně u Afghánistánu. Napadat nějakou zemi vojensky, okupovat ji na 20 let kvůli tomu, že tam jsou výcvikové tábory pro pár stovek pošuků? To je směšné. Spíš to bylo tak, jak jsem kdesi slyšel: Američani chtějí po 11.září válku, tak jim ji dáme. - Teď už jsou Američani uspokojeni, že byly pozabíjeny stovky tisíc lidí a mohou se stáhnout a řešit svoje vlastní kulturní a ekonomické problémy. Národy ostatně, jak vidíme na Japonsku a Německu, fungují tak, že dokud jim někdo pořádně nedá přes hubu, pořád otravují.

0 1
možnosti
SL

Nechápu, proč má poslední dobou potřebu psát o Afghánistánu každý, kdo je rád, že ho alespoň najde na mapě.

11 0
možnosti
JK

Pro Talibance jsou nepřítelem i vzdělané Afghánské ženy. Jestli jste ochotný tomuhle říkat boj za vlastní zem, já tomu říkám boj za beztrestné provozování neomezeného středověkého násilí na vlastním obyvatelstvu.

7 0
možnosti
Foto

Rusko nebojovalo proti Talibánu. Ten v té době neexistoval.RvRvRv

6 0
možnosti
TB

samostatné Rusko také ne, tehdy to byl Sovětský svaz

1 0
možnosti
FL

Copak že vojáci neměli motivaci, ty peníze jim stačí, ale USA už to nechce dál platit. Snad se stratégové mylně domnívali, že když tam jednou instalují demokracii, že tam už bude stabilně a můžou pak odjet. To byla chybná úvaha. Američani by tam museli být do nekonečna a držet Taliban na uzdě (tak jako Izrael drží Palestince)

0 3
možnosti
Foto

Cílem spojenecké přítomnosti v Afghánistánu nikdy nebylo vybudování národa, přenášení západní demokracie, ale potlačení terorismu, nastolení míru, ochrana obyvatelstva, rekonstrukce zničených oblastí, výcvik afghánské policie a armády a pomoc s ustanovením státní samosprávy. Vše probíhalo s oficiálním souhlasem afghánské vlády a v souladu s příslušnými rezolucemi RB OSN ze kterými souhlasilo Rusko a Čína. Mohly využít právo veta. To neudělaly. Jediné, co jim spojenci dát nemohli, je vůle bojovat. Spojenci nemohou bojovat za Afghánce, když ti nechtějí bojovat sami za sebe za své rodiny. Jejich muži bez boje složili zbraně a šli domů a nebojovali a my je máme přijímat a chránit.

8 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz