Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Ale kdepak! Právěže ten váš systém, založený na porozumění a pochopení všech se všemi je už předem odsouzený k zániku. Protože jde proti přirozenému stavu a běhu věcí. Ale to vy dobře víte ;-)

0 0
možnosti
ZJ

Autore, studente nauk zbytečných.

V kapitalizmu je vykořisťován člověk člověkem, v socializmu je tomu naopak.

Socializmus je trnitá a někdy krvavá cesta od kapitalizmu ke kapitalizmu.

To ovšem nejste schopen pochopit.

2 0
možnosti
PB

Přesně tak. V roce 1948 jsme stáli jen krůček před propastí. Naštěstí jsme hned na to učinili potřebné kroky v před.

4 0
možnosti
Foto

Je zajímavé jak v tomto socialistickém systému mohou lidé studovat naprosté zbytečnosti. Je to takové parazitování na produktivně činných lidech.

3 0
možnosti
ZH

Kdyby jenom to jeho studium. Díval jsem se na tu jeho terapii tmou (odkaz má ve svém popisku), to je teprve nářez a parazitování na lidské prostotě. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Naivita některých jedinců je bezbřehá.

5 0
možnosti
Foto

"Kapitalismus" je hanlivý název socialistů/komunistů a jiných levičáků pro tržní ekonomiku.

5 0
možnosti
PB

Já prostě miluju články o tom, kterak se nám kapitalismus právě teď beznadějně drobí pod rukama a zákonitě musí nastoupit jakýsi nový tajemný spravedlivý řád Všehomíra, kde všichni budou šťastní jak z obrázků časopisu Strážní věž.

Mezi ostatními blogy plných politiky, ekonomických úvah a fotek chaosu od řeky při zapadajícím slunci, je to vždy taková příjemná oddychovka.

A když si ještě k tomu uvědomíte, že slova o světobídě, lidském egoismu a úpadku globalizace píše autor na PC v hodnotě dvoutýdenního oběda celé jedné africké vesnice, je to pocit k nezaplacení.

4 0
možnosti
Foto

Právě ta skutečnost, že píše autor na PC v hodnotě dvoutýdenního oběda celé jedné africké vesnice, je důvodem, aby kapitalismus byl nahrazen nějakým jiným efektivnějším systémem, který by umožňoval rovnoměrnější vytváření bohatství.

0 0
možnosti
Foto

Kapitalismus, neboli trh je stejně starý jako lidstvo. Existoval i v době, kterou jsme si označili jako fedualismus . I zde existoval trh, který rozhodoval o ceně zboží. Kapitalismus znamená tržní hospodářství a kapitalismem jej označili levicový myslitelé a Marx, jako hanlivé označení pro tržní hospodářství. Tržní hospodářství je nepřirozenější pro smněnu zboží. Bude tu stále do posledního Robinsona. Socialismus, komunismus byli v době svého vzniku dva stejné pojmy stejného významu, až Komiterna je rozdělila. Socialismus byl podle ní nižší fází komunismu a komunismus byl vrchol.

2 0
možnosti
Foto

To víte, že vše jednou skončí. Kapitalismus už končí nějakých 200 let, neb zahnívá. Ale pořád málo. Tak řekněme, že ho už uhnila třetina. Tak když si ještě 400 let počkáte, třeba budete spokojen. ;-D

1 0
možnosti

U nás kapitalismus skončil už v roce 1948. Teoreticky měla následovat druhobytně pospolná společnost, ale horliví revolucionáři přešli rovnou k druhobytnému otrokářství a feudalismu (což je zjevné z toho, jak na hranicích chytali své uprchlé otroky a nevolníky).

Teď jsme v tedy v druhobytném kapitalismu a patrně se blížíme k dalšímu závitu spirály. A důvodně se obávám, že to třeťobytné otrokářství bude podstatně horší než to druhobytné.

0 0
možnosti
Foto

v článku si jednak odporujete, druhak vycházíte z mylného (a pyšného) předpokladu, že zrovna teď prochází lidstvo nějakou extra zvláštní etapou, po které nastane kvalitativní změna dosud nevídaná. To nutně vede k mylným závěrům. Nepodléhejte klamu, vše už tu bylo a pokrok je do značné míry hnán právě egoismem jednotlivců, jakkoli jej civilizace zatlačuje z dobrých důvodů do "přijatelných" mezí. Kapitalismus není ideální model fungování společnosti, ale zatím je a bude tím nejlépe fungujícím. Právě proto, lidé také nejsou a nikdy nebudou ideální a že zákony přírody nepopírá.

7 0
možnosti
Foto

"Kapitalismus" - tento pojem asi někdo vymyslel, neboť ve skutečnosti se jedná o tržní systém. A ten tu existuje už od pravěku. :-)

1 0
možnosti
MB

Jeeej. To je tak naivný detský pohľad, až mi nedalo nezareagovať. Predstavte si, že človek je zo svojej podstaty egoistický! V každom funguje evolučný imperatív, v ktorom sú mu prednejší ľudia z rodiny či kmeňa, voči iným skupinám je xenofóbny a nebude váhať vziať ich do otroctva, aby zabezpečil prosperitu seba a svojho okolia. Časom sa tá chytrejšia a agresívnejšia skupina presadí a ustanoví svoj spoločenský systém. Bolo, je a bude to tak vždy! Jedno či sa bavíme o primitívnych kultúrach, starovekých ríšach, či Vami nenávideného kapitalizmu kde sa do popredia dostáva rovnakým spôsom Čína so svojou drsnou kožou. Druhá vec je, že slniečka Vášho formátu by mali silou mocou držať aktuálneho statusu qou. Pretože pri pádoch systémov nastávajú vojny a obrázky a výjavy z nich Vám citečky rozhodia o hodne viac než vták v ropnej škvrne. A je jedno či sa bavíme o napoleónskych vojnách po páde feudalizmu, mafiánskych vojnách ktoré u nás prebiehalu po 89tom, alebo vojny, ktoré sa rozhoreli po vývoze a náhlej zmeny k demokracii.

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj.
https://mistovsrdci.cz

Aktuálně připravujeme 7 denní bezplatnou výzvou "Tajemství poslední hodiny", aneb jak si nastavit cíle v životě, aby nejen náš den, ale celý život měl smysl.
https://osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/vyzva-posledni-hodina