Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborný blog! Změna je možná POUZE tehdy, když budou lidé ochotni změnit sami sebe a nastavit si jiné životní hodnoty, nežli jsou ty dnešní.

Dokud se budeme klanět zlatému teleti, bude to stejné, ale spíše čím dál horší.

Panu autorovi karmaR^R^R^.

1 0
možnosti
Foto

Ano, je třeba vyzkoušet organizování lidské společnosti na bázi dobrovolných vztahů. Momentálně máme k dispozici důkladně rozpracovaný model, který vychází z lidské přirozenosti a který se jmenuje Anarchokapitalismus.

1 0
možnosti

... ale stejně tak nadšeně propagují někteří filozofové, zajímající se o optimální fungování společnosti, anarchokomunismus.

V čem vidíte, pane Kšíre, rozdíl?

1 0
možnosti

Není to jen o lidech a vztazích,je to o nastaveném systému,viz zakladatel PE Adam Smith...

0 0
možnosti

...ale ten systém nastavují LIDÉ, a proto, má-li dojít k jeho změně, musí tato změna vyjít z pevné vůle většinové části obyvatel, a to nejen v jedné nebo v několika málo zemích.

Ale je jasné, že všechno to, co máme za sebou a co se mnohokrát v různých podobách opakovalo, je dávno vyčpělé, protože se nemění podstata - systém, ale jen vnějšek.

Žádný spasitel sám o sobě NIC nezmění. Ale většina těch, co se za spasitele považují, nestojí o skutečnou změnu systému, ale pouze o vlastní moc a bohatství bez ohledu na ostatní, kterým zpočátku slibovali hory doly.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz