Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člověk sám sebe posadil na první místo v tomhle ekosystému ackoliv ho tam prosadila sama příroda. Člověk musí misto nekonecne oslavy triumfu převzít zodpovědnost a sám sebe omezit ve prospěch tohoto celku. Člověk se premnozil, či spise se premnozil jeho konzum ... tabulky grafu mají měřítko, otázkou je co měři - a především co měřit mohou a co nemohou ... aneb jak se měří kvalita??? ... k tomu abychom byli na špici ekosystému nepotřebujeme trávit dovolenou vždy na jiném konci světa ačkoliv je země kulatá ;-) Konzum je převážně postaven na kvantitě, která se na nás hrne z barevných grafů kterými travime převážnou část našeho produktivní ho byti ... jako by snad ani nebylo nic jiného než produkovat a konzumovat ;-)

0 0
možnosti

Co se musí stát, abychom se přestali navzájem využívat?

To je stejné, jako kdybyste se zeptal, co se musí stát, abychom přestali k životu potřebovat jíst, pít, dýchat, přiměřenou teplotu okolí a vyučovat to, co je v organismu navíc.

To, co jsem jmenoval, jsou naprosté nezbytnosti.

Tendence využívat jiných lidí sice není životní potřebou v tom biologickém slova smyslu, ale je to natolik silná lidská přirozenost, že vaše otázka je bezpředmětná. Prostě k tomu, aby se člověk nesnažil využít jiného člověka, nikdy nedojde. Proto je zbytečné se ptát, jaké podmínky by k tomu musely nastat.

Já osobně se domnívám, že právě hledači nějakého ideálu, který by sice byl nádherný, kdyby byl dosažitelným, ale on prostě dosažitelný není, jsou velkou oporou stran současné opozice a stran, které měly blízko k Václavu Havlovi. Vykreslují lidem vzdušné zámky, že nebýt toho hrozného Klause, Zemana nebo Babiše, tak by pod vedením jiných politiků tady vymizelo sobectví, korupce apod.

Nic takového by se nám nepovedlo, protože nic, co je proti lidské přirozenosti, se nikdy nikomu nepovede. Dělo by se totéž, v minimálně stejné míře, ba dokonce možná ještě o něco větší, protože část by se toho schovala pod plášť krasořečnění o tom, ja se tady povznesla morálka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz