Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37i22r66i 76T22i40c98h10y

2. 1. 2020 18:06

Prave jsem docetl novou knihu Takovy byl Karel Gott, zalozenou na rozhovorech s jeho nejruznejsimi soucasniky. K autorove vypisu bych dodal Karlovu pili a nsmirny profesonalism v jeho praci.

1 0
možnosti
Foto

R^ V kouzlu výjimečné osobnosti. Nestačí jen umět zpívat, jak píše pan Dvořák, zpívat umí kdekdo. Mistr těm písním vtiskl ještě něco mnohem více. Jistě, skladatelé a textaři také přispěli k úspěchu, jak se zde také připomíná, jenže s jiným interpretem než Karlem Gottem by mnoho jejich písní zapadlo. V podání Karla Gotta se však z písní staly velké hity. A Karel Gott nesmrtelným. Děkuji!

2 1
možnosti

Gott a Jágr, talent podpořený nesmírnou pracovitostí a entuziasmem...R^

2 1
možnosti
Foto

Prosté. Uměl zpívat. :-)

1 0
možnosti

Za základ úspěchu považuji to, že Talent - Nepropil ! Naopak, obrovskou pílí a pracovitostí jej rozvíjel. Již v socialismu, pochopil základy - Tržní komerce. Pak je základem posluchač, návštěvník koncertu a kupující nosičů. Dobře cílená klientela - na ženy ! I poslední fanynka - Hilda se v Německu dočká podpisu mistra. Co ovšem s režimem ? V zásadě nic, G. Husták potřebuje nějakou výkladní skříň = ČSSR je zemí šťastnou, lidé svobodní, cestují si a zpívají. Tyto atributy se u Karla šťastně protly. K tomu i nebývale profi přístup jeho zázemí. Svobodou počínaje, Štajdly a umné ženy, které zpívaly vokály. V souhrnu, pak K. Gott - byl umným kapitalistou v podmínkách Reálného socialismu. Svého druhu i zavedenou fabrikou. Nastal docela zvláštní efekt! - Všem zúčastněným, to vyhovovalo ! ... :-)

3 0
možnosti

Zapomněl jste napsat, že na úspěchu Karla Gotta se podíleli autoři jeho písní.

3 0
možnosti

máte na mysli i ty zahraniční, když valná část jeho produkce byly převzaté hity?

3 0
možnosti
Foto

Co udělalo z Karla Gotta božského Karla? To, že neodporoval komunistům, bezvýhradně se jim podřídil, sloužil jim jako výkladní skříň a na závěr měl u sebe Štaidla další. kteří díky jemu měli možnost mít diplomtické pasy jezdit n západ.

0 4
možnosti

Kdyby tomu bylo tak, jak vy píšete, tak by nám možná byl vnucován normalizačním rozhlasem a televizí, avšak to by mu za prvé tu převelikou popularitu nedodalo do takové míry, v jaké ji měl, za druhé i taková omezená popularita by končila v hranicích Československa. Nebyl by důvod k jeho obrovské popularitě v tehdejším Západním Německu.

2 1
možnosti

Tajemství obrovské polpularity Karla Gotta jssou dvě, přičemž jedno je jeho zásluhou, druhé není ani jeho vinou, ani jeho zásluhou.

Tajemství č. 1 - tedy to, které jeho zásluhou je: Díky své píli zapracoval na svém talentu tak, že se ve svém oboru propracoval na absolutní špičku.

Tajemství č. 2, tedy to, na kterém žádnou zásluhu nemá, ale to nemyslím ve zlém, protože tak to prostě je a nikdo to ovlivnit nemůže:

Některé obory v jsou v centru pozornosti široké veřejnosti více a jiné jsou méně. Jeho obor byl prostě v centru pozornosti. Lidé, kteří jsou nejlepší v oboru botanika, makromolekulární chemie nebo umělecké restaurátorství starožitného nábytku, si zaslouží hlubokou úctu do stejné míry, jako si ji zasloužil Karel Gott, protože oni jsou ve svém oboru stejně tak dobří, jako on byl v tom svém. Ale přesto o jejich nesporných profesionálních kvalitách mnohdy nic neví ani jejich soused ze stejného vchodu paneláku, v němž takoví machři žijí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz