Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím!

Původně EU plánovala vypracování Evropské ústavy, ale "bruselští" to překazili a prosadili nemožnou Lisabonskou smlouvu. EU by měla být podobná unii USA, s federální Ústavou a s velkou subjektivitou členských zemí.

1 0
možnosti
JH

J65i27ř46í 55H50r87b68e36k

10. 12. 2018 17:25

Souhlas... karmaR^

0 0
možnosti
JR

J15a83n 43R14á12ž

10. 12. 2018 11:53

Doba vznešených ideálů o federalizované EU je nahrazována dobou realisticky pragmatickou, kde budou priority jednolivých států nadřazeny prioritám Bruselské autokracie, čímž EK ztratí zbytek respektu .

Rozvolněná EU na bázi rámcově sjednaných pravidlech hospodářské spolupráce, doplněných bilaterálními smlouvami o vzájemné výměně zboží a služeb mezi jednotlivými státy, může jakž takž fungovat. Ale nedůvěra, která už byla zaseta zejména mezi státy střední a západní Evropy migrantskou krizí, už nikdy nedovolí v EU aplikovat formu politického propojení dle Schumanovy doktriny (federalizovaná Evropa), po čemž toužili zejména Francouzi v domnění, že se tak zvýší jejich vliv a potlačí vliv Německa. Byla to jak je vidět utopie a hospodářská krize, která přijde co nevidět, nevyhnutelný rozpad EU v současné podobě urychlí, protože už nebude nikdo, kdo by sanoval přímo propasti v rozpočtech zejména Francie a Itálie. Nastalé hospodářské problémy v těchto zemích vyvolají takové napětí, že starat se o budoucnost politické EU bude pro politiky těchto zemí druhořadé. Bude to umocněno i tím, jak během dvou let zmizí ochota Němců dotovat životní úroveň obyvatel půlky Evropy a tak zmražení penězotoků z Německa dokončí to, co migrantská krize a liberálně socialistické experimenty započaly.

4 0
možnosti
Foto

Naopak, federalizovaná Evropa by se stala čtvrtou světovou velmocí hospodářskou, vojenskou i kulturní !

0 0
možnosti
RB

Zkuste spočítat, kolik je v tom blogu gramatických chyb.

1 1
možnosti
Foto

Nespočítaně a nějaké čárky ho taky nevzrušují. To je to dnešní školství. Učitelé chtějí nehorázné peníze za nulové výsledky. Dnešní mládež neumí pravopis, matematiku, přírodopis, zeměpis, no prostě mají chabé znalosti všeho, pouze esemeskovat dokážou dokonale.

0 0
možnosti
Foto

J92i59ř69í 32K12i32n90d26l

10. 12. 2018 10:39

EU může existovat jako volné sdružení států. Ne jako sdružení sevřené železnou obručí. Každý stát má jinou historii jiné historické zkušenosti. Francie v Evropě vždy měla své zájmy a vždy v historii táhla jinak než celý zbytek Evropy. Stejné zájmy mělo později sjednocené Německo, kterému dnešní podoba EU vyhovuje nejvíce. Společná měna je vlastně původní marka a její hodnota je nastavovaná tak aby vyhovoval Německu, a už nevyhovuje ekonomicky slabším státům. Ve Francii v současné době demonstranti mluví o vystoupení z EU, protože Francie chudne a nemůže udržet bohatý sociální systém i přes masivní podporu EU a o tom se u nás mlčí.

7 0
možnosti
Foto

Jak popisujete svou Alma Mater, soudil jsem, že budete sluníčkář, ale ten text to vyvrací. Jen si opravte hrubice. Bylo by to kvůli nepatřičným měkkým i za 5.

0 2
možnosti
Foto

proč mne mínusujete? Vy jste ty chyby nenašel?

1 0
možnosti
VM

Suhlas karma.

Ale.

Současný systém je založen právě na výhodách jedněch oproti druhým, pokřivený dotacemi, na dravosti, neustálém růstu atd..

Vaše vize je harmonie, spolupráce, vzájemná pomoc.

Lidstvo k této formě jednou bude muset dospět, pokud bude chtít přežít. Ale obávám se, že k tomu ještě nedospělo úrovní svého poznání. Jsme tedy ve fázi, kdy máme možnost začít správně?

2 2
možnosti
Foto

Lidstvo k tomu nemůže dospět, protože by to už nebylo LID stvo.

0 0
možnosti
SB

Já souhlasím s většinou z toho, co píšete, ale ne se vším.

Především nesouhlasím s tím, že píšete, že je nutné zapomenout na vlastní zájmy a na vlastní sobectví.

To by bylo proti přírodě. Kus sobce je v každém z nás a nikdo s tím nic udělat nemůže.

Je zapotřebí stanovit taková pravidla, aby bylo ve vlastním zájmu lidí a národů své sobectví limitovat.

Jestliže chodím do práce a jestliže mě můj zaměstnavatel za to platí, tak je to krásná ukázka toho, že dva sobci našli takové limity pro své sobectví, že nakonec oba z toho mají prospěch.

Já bych byl raději, kdybych pracovat nemusel a kdyby můj zaměstnavatel mě platit i bez mé docházky na pracoviště.

Můj zaměstnavatel by zase byl raději, kdybych pracoval zadarmo.

Ani jedno však není možné, tak jsme našli kompromis: Já jsem ustoupil za své touhy dostávat peníze bez práce, on ustoupil ze své touhy mít mou práci zadarmo. Ani jeden z nás není stoprocentně spokojený, ale je to pro oba přijatelné.

Řešení nespočívá ve vzdání se sobectví, nýbrž v nalezení takovéto rovnováhy.

9 0
možnosti
VM

Kus sobce je v každém z nás proto, že jsme tak vychováni a právě tato naše výchova je proti přírodě. Znáte nějaké zvíře, které hromadí majetek (zásoby) zásadně větší, než je jeho spotřeba? Nebýt sobec proto proti přírodě být nemůže. Naopak.

Tedy jedna možnost je začít každý sám u sebe - to je problém, protože, jak píšete, je tady naše silné ego. Ale je pár lidí, kteří už začali. Druhá možnost je začít s jinou výchovou budoucích generací. A zde je problém systému, protože na tom vlastně nemá zájem.

Jakékoli řešení je na dlouhý běh a jako jediné možné vidím to, že si to lidé začnou uvědomovat a začne každý sám u sebe.

Pokud mohu sám za sebe, ani v době, kdy jsem soukromě podnikal, ani nyní jako zaměstnanec nemám a neměl jsem touhu dostávat cokoli zadarmo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz